Bilvård

Varför bör man vårda bilen?

Att ta hand om sin bil är a och o när det gäller att faktiskt ha en väl fungerande bil så länge som möjligt. Man måste ta hand om lacken och själva motorn, skydda bilens klädsel, säkerställa att glaset är i rätt ordning samt att olika gummidetaljer och fälgar är i ett bra skick.

Lack

När det gäller att ta väl hand om lacken bör man alltid tvätta och polera. Det är viktigt att man använder en kvalitetsprodukt för att lyfta bort smutsen ifrån lacken och att man har blandat rengöringsprodukten med varmt vatten. Därefter bör man skölja bort medlet noggrant med vatten och säkerställa att ingenting blivit kvar på lacken. Man kan använda en svamp runt fälgarna så att inga restprodukter blir kvar. På så sätt har man säkerställt en ordentlig tvättning. När man ska påbörja med poleringen bör man först inspektera bilen och se till att inga skador eller smuts som kan repa lacken finns kvar.

Klädseln inuti bilen

Genom en god rengöring inuti bilen kan man få en känsla av att den är mycket nyare än vad den faktiskt är. Smutsiga mattor och klädslar leder till ett mindre bra intryck. Det finns idag produkter som tar bort även de svåraste fläckarna, såsom kaffe, choklad eller fotavtryck. Om man har en läderklädsel krävs det speciella produkter och mycket mer återkommande rengöring för att lädret inte skall spricka.

Glas

När det gäller att rengöra glasrutorna i bilen kan vattnet ibland behöva blandas med ett starkare medel. Då man vårdar bilen vill man ta bort alla insektsrester eller trafiksmuts som skär in i glaset. Man bör rengöra rutorna både på insidan och utsidan. När man har blött ner glaset kan man eftertorka direkt med en absorberande trasa och på så sätt undvika alltför mycket kladd.

Gummidetaljer och fälgar

Invändigt är det viktigt att man rengör både instrumentpanelen och ratten, då det dels kan bli väldigt dammigt eller kladdig där eftersom detta är områden som man vidrör ofta. Utvändigt kan det vara bra att lägga en extra stund på däcken, listerna samt spoilers, för att ge det där riktigt rena intrycket. När det gäller fälgar är detta ett område som utsätts för väldigt mycket smuts dagligen varför ett kraftigare rengöringsmedel med varmt vatten kan krävas. Det finns produkter som passar för alla typer av fälgar såsom aluminium, stål, plast eller magnesium.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *